Lastenboek residentie Rozenhof

 

Algemeen  Prijzen / Plannen  Lastenboek  Foto'sHOOFDSTUK 1: VOORBEREIDENDE WERKEN

1. PLANNEN
De plannen van het appartementsgebouw werden opgemaakt door een architect.

2. BOUWVERGUNNING
De plannen zijn in opmaak.

3. BETONSTUDIE
De aard van de funderingen is in functie van de bodemgesteldheid. Een diepsondering werd uitgevoerd voor de stabiliteit van het gebouw door een gespecialiseerde firma. Alle funderingen, lintelen, balken en kolommen worden uitgevoerd volgens de normen en onder de verantwoordelijkheid van een gespecialiseerd studiebureau.

4. AFBRAAKWERKEN
Afbraakwerken worden uitgevoerd door een erkend aannemer.


HOOFDSTUK 2: RUWBOUWWERKEN

1. RIOLERING
De riolering wordt uitgevoerd in kunststofmaterialen (Benor-kwaliteit) en worden volgens de bestaande lokale voorschriften aangesloten op de stadsriolering. Tracé van de riolering wordt gevolgd volgens plan architect. Er is een regenput en septische put voorzien.

2. GEWAPEND BETON
Alle funderingen, balken en kolommen worden uitgevoerd volgens de normen en onder de verantwoordelijkheid van een gespecialiseerd studiebureau. De vloerplaten zijn van het type groot formaat. Platen dikte en wapening volgens studie ingenieur. De aangegoten terrassen en balkons zijn uit één stuk sierbeton. De verdiepingen worden van elkaar gescheiden door predalen.

3. METSELWERKEN
De metselwerken in combinatie met de betonconstructie worden op de traditionele bouwwijze uitgevoerd. De steunwanden en de overige binnenmuren worden uitgevoerd in snelbouwstenen van gebakken aarde en dit op de dikte aangeduid op de plannen.

4. GEVELS
De voorgevel is opgetrokken in baksteen zandkleurig genuanceerd, gecombineerd met sierbeton: grijs, vervaardigt in een eerste rangsfabriek. Uitzicht en samenstelling volgens de keuze van bouwheer en architect. Alle voegen tussen deze elementen worden opgespoten met een hoogwaardig plastische voeg. De open gemene zijgevels worden geïsoleerd en bekleed met leien.

5. ISOLATIE

 • HYDRO: Alle muren op en onder het peil van het gelijkvloers zijn tegen opstijgend vocht voorzien.
 • THERMISCHE: Te voorzien in de verluchte spouw van de buitengevels en op de terrassen, de spouwmuren worden geïsoleerd met een 7 cm dikke vaste PIR isolatieplaat. Op iedere verdieping tussen vloerplaat in gewapend beton en de chappe wordt er een isolerende uitvullingslaag aangebracht.
 • GELUIDSISOLATIE: Op iedere verdieping wordt tussen de uitvullingslaag en de chappe een akoestische laag aangebracht van klasse 1a, tegen de opgaande wanden zijn er isolerende randstroken voorzien.


6. DAKBEDEKKING

Het hellend dak wordt uitgevoerd in oregon hout, bedekt met een gebakken pan kleur zwart/antraciet, voorzien van onderdak en 18cm dike isolatie. Het plat dak wordt voorzien van isolerende uitvullingslaag, 10cm hoogwaardige isolatie en EPDM dichting. De nodige afvoeren voor het regenwater zijn voorzien in zink.

7. BUITENSCHRIJNWERK
Alle buitenschrijnwerk vooraan is in PVC-kleur grijs, achteraan in wit, en wordt uitgevoerd volgens de keuze van bouwheer en architect. De voegen tussen de ramen en de gevelvlakken worden opgespoten met hoogwaardig plastische voeg. In alle ramen (7 of 6 kamers) worden er isolerende dubbele beglazing geplaatst, zowel het raam als het glas heeft een K-waarde van 1,0 W/m². voorzien met verbeterde afstandhouders.

8. PLEISTERWERKEN EN CHAPE
De muren en plafonds in de appartementen zullen volledig vlak en zuiver afgewerkt worden. De uitspringende hoeken worden beschermd met een hoekijzer. De pleisterwerken worden uitgevoerd met machinegips of plamuur. De betonplaat wordt afgewerkt met een isolerende uitvullingslaag, hierop komt een geluidsisolerende mat. De vloer wordt vlak uitgevuld en met ca. 5 cm chape voorzien van bewapeningsvezels en randstroken.


HOOFDSTUK 3: AFWERKING

Afwerking van de gemene delen:

1. INKOMDEUR
PVC-beglaasde deur met kader en elektrisch slot, te bedienen van in het appartement via een videofoon.

2. OVERIGE DEUREN
Vlakke afgewerkte standaard deuren (kleur wit) en waar nodig brandwerende deuren van RF1/2u. Alle deuren, evenals de omlijsting en bekleding zijn volledig afgewerkt.

3. BRIEVENBUSSEN
Een brievenbus aan de voorgevel.

4. VLOERBEKLEDING
Vloertegels voor alle algemene delen. De inkom wordt bekleed tot ca. 120cm hoogte.

5. TRAPZAAL
Trapsleden in beton, treden en tegen treden bekleed met natuursteen, naar keuze bouwheer.

6. LIFT
De gemeenschappelijke inkomhal is voorzien van een lift merk Herbo. De machinekamer zit op het 4de verdiep, boven de laatste stopplaats. Vermoedelijke capaciteit: 6 personen en 480 kg, liftkooi ca. 1150 x 1190 mm, deurbreedte van 80cm.

7. BRANDVEILIGHEID
Volgens de voorschriften en het advies van de brandweer.

8. ELEKTRICITEIT
Videofooninstallatie met verlichte drukknoppen aan inkomdeur. Radio-, tv-distributie en telefoonleiding. Het buizennet met leidingen voor de aansluiting op de telefoon, radio en tv-distributie is voorzien in ieder appartement. De elektrische aandrijving van de brandkoepel is eveneens voorzien. De inkom is voorzien van inbouwspots in plafond, werkend met aanwezigheidsmelder. De garages worden verlicht met TL-armaturen die bediend worden met schakelaar.

9. SCHILDERWERKEN
De inkom, lift- en traphal wordt geschilderd in een kleur, naar keuze bouwheer. Alle muren en liftdeuren van de gemene delen worden geschilderd.

10. BALUSTRADEN EN LEUNINGEN

 • De balustraden op de terrassen in de voorgevel bestaan uit aluminium naturel, kleur en profiel volgens keuze bouwheer en architect. Vorm volgens de veiligheidsvoorschriften.
 • In de ruimte tussen de trapsleden wordt een trapleuning geplaatst, bestaande uit aluminium buisprofielen, kleur naturel en gaande van de onderste trede tot aan de borstweringshoogte van de bovenste verdieping.


Afwerking van de privatieve delen:

1. BEVLOERING - MUURBEKLEDING IN FAIENCE
De keuze van de vloer- en muurbetegeling dient te geschieden in de toonzaal bij een door de verkoper-eigenaar aangeduide leverancier. Eventuele verrekeningen, gebeuren rechtstreeks aan de verkoper/eigenaar. Alle vloerbekledingen worden op een cementchappe gekleefd of bij onmogelijkheid hiervan geplaatst in een zandcement bed. Het plaatsen van de tegels in chappe of zandcement bed, is niet inbegrepen in de handelswaarde. Alle vloeren op uitzondering van de slaapkamers hebben een handelswaarde van max. 50 euro/m², met bijpassende plint met handelswaarde van max. 11 euro/lm. De prijs van de plaatsing is gerekend voor formaat tot 60x60, indien men hiervan afwijkt, kan hiervoor een meerprijs aangerekend worden. Voor de WC, badkamer zijn er wandtegels voorzien tot op kamerhoogte met een handelswaarde van max. 45 euro/m², de prijs van de plaatsing is gerekend voor formaat max. 30x60. Indien men hiervan afwijkt, kan hiervoor een meerprijs aangerekend worden.

In de keuken wordt enkel tussen de onder en bovenkasten wandtegels geplaatst met dezelfde handelswaarde. De vloeren van de slaapkamers zijn voorzien in kliklaminaat parket (klasse 32) kleur naar keuze met bijpassende plint in bijpassende houtstructuur en ondervloer is in de prijs inbegrepen. Onder de inkomdeur van het appartement wordt een dorpel voorzien passend bij de vloer van het sas. Onder de binnendeuren worden overgangsstrips voorzien. Vloeren, plinten, wandbetegeling enz... te kiezen in toonzaal door de bouwheer op te geven.

2. TABLETTEN
Alle ramen worden voorzien van een venstertablet in natuursteen, alle zichtbare vlakken zijn afgewerkt.

3. TRAPPEN
De trappen in de 3 duplexen zijn open en in beukhout, het vernissen is ten laste van de koper.

4. SCHRIJNWERK
Vensterramen: zowel het raamwerk de bekleding en de omlijsting zijn volledig uit PVC wit van binnen, onderhoudsvrij en volledig afgewerkt. De binnendeuren zijn van het type afgewerkte deuren kleur beuk, eik of wit met inox kruk. De bekleding en de omlijstingen zijn eveneens afgewerkt. Er is een glazen deur voorzien tussen inkom en leefruimte. Elk appartement is voorzien van een standaard brandwerende inkomdeur RF1/2u, met veiligheidscylinder en 3-puntsslot. Deuren te kiezen in toonzaal door de bouwheer op te geven.

5. KEUKENS

 • Afwerking: naargelang keuze appartement
 • Corpus: buitenzijde kuntstof met verschillende decors
 • Kastdeuren: basisplaat, behandeld met melaminehars met omlopende, licht afgeronde 1mm extra dikke kanten, oppervlakte licht gestructureerd en verschillende kleuren
 • Handvaten: verschillende modellen in metaal of kunststof naar keuze
 • Werkblad:Beklede postform blad 38mm dik in kleur naar keuze
 • Alle onderkasten worden gemonteerd op vochtbestendige kunststof voetjes die afgewerkt worden met melamine plaat beschermd tegen wateropstijging. De hangkasten zijn 72,5 cm hoog en bovenaan dicht afgewerkt in corpus bekleding tot tegen het plafond, de onderkasten zijn 72,5 cm hoog en er is 1 kolomkast voorzien

Volgende inbouwtoestellen zijn eveneens inbegrepen:

 • Telescopische dampkap in inox met verschillende snelheden
 • Vitroceramische kookplaat met 4 kookzones en tiptoetsen 
 • Koelkast 153 liter + 17 liter
 • Microgolfoven met grill en hete lucht
 • Vaatwasmachine

Met een totale handelswaarde (excl. btw) van rond de 7.500 euro, afhankelijk van het appartement.

6. BADKAMERMEUBILAIR
Per appartement is er in de badkamer een designmeubel voorzien. Het geheel omvat: hangende onderkast van ca. 120 cm breed met 2 geïntegreerde wastafels in kunst- tablet, 2 ééngreepsmengkranen Grohe verchroomd met 5 jaar waarborg, spiegelkast met verlichting. De badkamermeubel heeft een totale handelswaarde van ca. 2700 euro (excl. btw), deze wordt gekozen in toonzaal nog op te geven door bouwheer. Een standaardplan wordt bij verkoop overhandigd.

7. ELEKTRICITEIT
De lichtpunten en stopcontacten worden uitgevoerd volgens de aanduidingen op het detailplan van de elektriciteit, opgemaakt door de bouwheer. Er kunnen echter wijzigingen aangebracht worden, voor zover dit geen meerprijs tot gevolg heeft. De inrichting voldoet aan het technisch reglement en de voorschriften van de plaatselijke elektriciteitsmaatschappij, aard van de spanning: 230V. Ze is strikt individueel en van het ingewerkte type en hermetisch waar de voorschriften het vereisen. De installatie omvat onder meer de distributieleidingen in de gemene delen en een leiding voor de lift. De lichtpunten in de trap- en lifthal zijn te bedienen door verlichte drukknoppen aangesloten op een tijdschakelaar. De hoofdzekering bevindt zich in de het tellerlokaal. De individuele automaten van de private leidingen bevinden zich in het verdeelbord bij de berging van de appartemente. Alle stopcontacten en schakelaars zijn van het type S1 wit van BERKER of gelijkaardig. De installatie bevat geen armaturen in de private delen. Er zijn ronde witte opbouwarmaturen voorzien in de gemeenschappelijke delen. Noodverlichtingen zijn voorzien in de gemeenschappelijke delen.

Volgende elektrische punten worden voorzien (kleine afwijkingen zijn mogelijk):

 • De nodige stopcontacten voor alle ruimtes
 • De nodige verlichtingspunten met schakelaars
 • Distributie-, telefoon-, thermostaat-, videofoonleidingen
 • Wachtleidingen voor TV-internet in de kamers
 • Zekeringskast met witte kabelgoot in opbouw en met de nodige automaten en 2 verliesstroom-schakelaars


8. CENTRALE VERWARMING & WARMWATER BEREIDING
De centrale verwarming bestaat uit een individuele elektronische gesloten condens gaswandketel voor c.v. en warm water werken op aardgas met volgende voordelen:

 • Zeer economisch t.o.v. elektrische accumulatie en convectoren
 • Enkel warmte bij aanvraag dus geen teveel geaccumuleerde warmte bij zoninval
 • Constant warm water, dus geen beperking volgens grootte boiler

De condensgaswandketel is elektronisch, dus zonder waakvlam, van het merk Vaillant of gelijkaardig met voldoende verwarmingsvermogen werkend op aardgas en aangesloten op een gesloten schouw. Dit toestel hangt aan de wand in de berging. De radiatoren zijn van hoogwaardig plaatstaal met waarborg,type compact ventiel. Dit wil zeggen, moderne plaatstalen radiatoren met boven- en zijroosters en ingewerkte thermostaatkraan. Iedere radiator is voorzien van thermostaatkraan op uitzondering van de radiotoren die opgesteld zijn in het lokaal waar de klokthermostaat staat. De aansluiting van de radiatoren gebeurt via de muur, dus geen leidingen die door de vloer komen. In iedere slaapkamer wordt één radiator geplaatst, in de living-keuken worden naargelang de studie 2 of 3 radiatoren geplaatst. In de badkamer komt er een sierradiator wit van kleur, waar men zijn handdoeken kan op hangen en drogen. De bediening van de verwarming gebeurt door middel van een elektronische klokthermostaat met verschillende programma's die opgesteld staat in de leefruimte. De installatie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde firma.

9. SANITAIR
De installatie wordt uitgevoerd volgens de voorschriften van het plaatselijk waterbedrijf. Alle sanitaire toestellen zijn voorzien van warm en koud water. Verdeelleidingen in de appartementen voor warm en koud water worden uitgevoerd in meerlagige kunststof-aluminiumbuis. Elk appartement beschikt over zijn individuele teller opgesteld in het sas op het gelijkvloers. De afvoerbuizen en valbuizen zijn uitgevoerd in geberit of PP-buis. Toestellen met toebehoren voor appartementen.

WC:

 • Een WC in wit porselein met spaartoets, witte zitting, ingebouwde onzichtbare jachtbak en papierhouder
 • Porselein handwasser met verchroomde kraan met sifon en plug
 • Handdoekhouder en borstelhouder en spiegel


Badkamer:

 • Ingebouwd ligbad in wit acryl
 • Badafvoer automatisch met overloop en sifon
 • Verchroomde thermostatische kraan Grohe voor bad met douchegarnituur
 • Glazen douchescherm voor boven ligbad
 • 2 verchroomde eengreepsmengkranen Grohe met automatische afvoer, 2 sifons, 4 stopkranen
 • De 3 duplexen hebben een bijkomende staande WC in de badkamer in wit porselein met papierhouder en borstelhouder


Keuken:

 • Gootsteen Franke in inox met 2 bakken en afdruip
 • Beweegbare ééngreepsmengkraan Grohe verchroomd met 5 jaar waarborg

De toestellen worden gekozen in toonzaal nog op te geven door bouwheer.

10. GARAGE
De bevloering van de garages is gepolierd beton of betegeld, keuze door bouwheer. Iedere garage heeft een lichtpunt en stopcontact dat is aangesloten op zijn elektriciteitsnet. De garages zijn uitgerust met een sectionale poort kleur grijs.

11. VENTILATIE
Het gebouw is voorzien van mechanische ventilatie voor de badkamer, wc, keuken en waslokaal met rechtstreekse verbinding met de buitenlucht. Alle zichtbare verluchting in de appartementen worden uitgevoerd in witte afzuigmonden.

12. TERRASSEN
Alle terrassen zijn gegoten uit één stuk sierbeton. Op uitzondering van de 3 dakterrassen en het terras van duplex 3.3 die in steen of bankirai wordt uitgevoerd.


HOOFDSTUK 4: OPMERKINGEN

1. PLANNEN
De plannen van het gebouw die aan de kopers of kandidaat-kopers overhandigd worden zijn op schaal met juiste afmetingen, dus geen folders met onduidelijke afmetingen. Zij worden ter goede trouw opgemaakt door de architect, na meting van het terrein. De verschillen die zouden voorkomen, hetzij in meer of hetzij in min, zullen worden beschouwd als aanvaardbare afwijkingen, die in geen geval de eis tot schadevergoeding door één der partijen rechtvaardigen. De verkoper behoudt zich het recht voor detailaanduidingen van het huidige lastenboek en plannen te wijzigen, indien deze nodig geacht worden door de architect of voorgesteld worden door de bevoegde administratieve overheden. De oppervlakten van de appartementen zijn netto oppervlakten d.w.z. dat de oppervlakten van liftkoker, traphal en lifthal niet in rekening zijn gebracht. De tekeningen van meubilair en keuken op de plannen zijn enkel ter illustratie, tonen wat er mogelijk is in de ruimten, en niet inbegrepen in de verkoop. Keukenplan vindt u verder in het lastenboek.

2. MATERIALEN
De werken zullen door de aannemers uitgevoerd worden, met materialen die in deze beschrijving aangegeven zijn. Op advies van de architect behoudt de verkoper zich het recht om wijzigingen aan te brengen in de keuze der materialen voor zover deze wijzigingen geen nadeel berokkenen aan de in het lastenboek beschreven kwaliteit.

3. METERS
De aansluitkosten, de waarborg, de huur en het verbruik van alle meters vanaf de start van de bouw, is ten laste van de koper. Deze wordt verrekend bij de notariële akte of bij de voorlopige oplevering van het appartement.

4. WERKEN UITGEVOERD DOOR DERDEN
Het is de koper niet toegelaten werken van om het even welke aard, voor de definitieve overname van het gebouw door derden te laten uitvoeren, uitgezonderd met schriftelijke toestemming van de verkoper.

5. ERELOON ARCHITECT
Het ereloon van de architect en ingenieur is inbegrepen in de verkoopprijs, met uitzondering van gevraagde decoratiewerken of wijzigingen t.o.v. de oorspronkelijke plannen, eventueel gevraagd door de koper.

6. WAARBORGEN
In overeenstemming met de voorschriften van het Burgerlijk Wetboek.

7. BOUWTAKSEN
De forfaitaire bijdragen in de bouw- en overheidstaksen worden verhoogd met de daarop verschuldigde BTW. Deze wordt verrekend bij de notariële akte of bij de voorlopige oplevering van het appartement.

8. VERPLICHTINGEN DER PARTIJEN

 • Wat de verkoper betreft: de verkoper is de verplichting nagekomen het appartement te leveren, bij het ondertekenen van het Proces-verbaal van Oplevering
 • De koper heeft de verplichting het appartement in ontvangst te nemen en er de prijs van te betalen overeenkomstig de artikelen 1582 en volgende, 1650 en volgende van het Burgerlijk Wetboek
 • De koper zal het appartement niet in bezit nemen, vooraleer de verkoper hem de sleutels hiervan heeft overhandigd. Voor de inbezitneming van het appartement wordt een Proces-verbaal van voorlopige oplevering opgemaakt in drie exemplaren en ondertekend door beide partijen


Slechts na het ondertekenen van voormeld P.V. en de complete betaling van het verschuldigde bedrag, worden de sleutels overhandigd.